×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΕΔ,

KAI ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΤΗΝ 7-6-2020

 

Αξιότιμα μέλη,

Ευχόμαστε να είστε γεροί και ασφαλείς.

            Με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωρίζουμε ότι την 7-6-2020 η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – ΕΥΕΔ ολοκληρώνει τη διετή προσωρινή και έκτακτη διαχείριση που της ανατέθηκε, δυνάμει της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΠOA/ΓΔΔΥΗΔ/ ΔΔΑΔ/ΤΔΥΕΦ262844/18408/13772/689 (Β’ 2085). Ήδη καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευθετηθούν υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, κατά το χρονικό διάστημα που απομένει έως την παραπάνω ημερομηνία.

Σε απάντηση πολλών ερωτημάτων σας σχετικά i) με ζητήματα υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων επί των δικαιωμάτων σας που αφορούν στην προσωρινή διαχείριση της ΕΥΕΔ έως την 7-6-2020 και ii) με ζητήματα εκπροσώπησης των δικαιωμάτων σας για το χρόνο μετά την 7-6-2020, σας γνωρίζουμε τα εξής, σύμφωνα με το άρθρο 51Α του Νόμου 4481/2017 (παρ. 8) σε συνδυασμό με την από 25-11-2019 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΥΕΔ:

- με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, θα μεταφερθεί η δραστηριότητα που άσκησε η ΕΥΕΔ, στον αδειοδοτημένο μη κερδοσκοπικό αστικό συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης - Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης» και το διακριτικό τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ» («ΕΔΕΜ»). Η «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ» θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαχείρισης και την απόδοση στους δικαιούχους της ΕΥΕΔ των δικαιωμάτων τους.  Συνεπώς, για ζητήματα των δικαιωμάτων σας που αφορούν στο διάστημα της προσωρινής διαχείρισης, μπορείτε από την 7-6-2020 , να απευθύνεστε στον άνω οργανισμό ΕΔΕΜ (ηλεκτρονική διεύθυνση info@edem.org.gr, τηλ. 210 3644260).

 - Μπορείτε να αναθέσετε τη διαχείριση των πνευματικών σας δικαιωμάτων σας από την 7/6/2020 και εφεξής σε όποιον από τους αδειοδοτημένους φορείς συλλογικής διαχείρισης επιλέξετε, μέσω κατάρτισης σχετικής σύμβασης ανάθεσης, όπως προβλέπει ο νόμος (άρθρα 12 , 13 Ν. 4481/2017). Η ίδια διαδικασία απαιτείται και για την περίπτωση που θα επιλέξετε να αναθέσετε τη διαχείριση των δικαιωμάτων σας, για το χρόνο μετά την 7/6/2020, στον προαναφερθέντα οργανισμό ΕΔΕΜ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αδειοδοτημένους φορείς συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΟΠΙ, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.opi.gr/osd-aod/adeies-leitoyrgias-osd

 

Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος

Προσωρινός Διαχειριστής