×

Μήνυμα σφάλματος

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην _menu_load_objects() (γραμμή 579 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters στην drupal_get_feeds() (γραμμή 394 του /var/www/vhosts/copyrightschool.gr/eyed.gr/includes/common.inc).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Διανομή δικαιωμάτων στα μέλη της ΕΥΕΔ

Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων - ΕΥΕΔ, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της διετούς λειτουργίας της, προβαίνει στην τελευταία διανομή δικαιωμάτων στα μέλη της, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 29 Μαΐου 2020.

Τα δικαιώματα της Διανομής Μαΐου 2020, μετά την αφαίρεση της προμήθειας της ΕΥΕΔ, ανέρχονται στο ποσό των  1.315.116,96, έχουν τιμολογηθεί, εισπραχθεί πλήρως και διανεμηθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό Διανομής της ΕΥΕΔ.  Αναλυτικά, τα ποσά που διανέμονται ανά κατηγορία χρήσης μουσικής είναι τα ακόλουθα:

Δημόσια Εκτέλεση:  1.002.340,24

Συναυλίες:  168.781,63

Μηχανική αναπαραγωγή:  23.280,51

Τηλεοπτική μετάδοση:  53.300,00

Ραδιοφωνική μετάδοση:  67.414,58

Οι εκκαθαρίσεις  έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε δικαιούχους, αναφέροντας τις κατηγορίες χρήσης μουσικής και τα αναλογούντα δικαιώματα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Προς αποφυγή συνωστισμού και για λόγους προφύλαξης όλων, θα ισχύσει κι αυτή τη φορά η διαδικασία πληρωμών στα μέλη ως εξής:

 

  • Όλες οι πληρωμές από την ΕΥΕΔ θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, με καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
  • Οι βεβαιώσεις της εφορίας για τους κληρονόμους θα σταλούν ηλεκτρονικά και μόνο σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν διαθέτει email θα ειδοποιηθεί να τις παραλάβει.
  • Δε θα υπάρξουν προσωποποιημένες ειδοποιήσεις με SMS για την προσέλευση στα γραφεία της ΕΥΕΔ, για όσους έχουν υποχρέωση έκδοσης παραστατικού.

Παρακαλούνται τα μέλη, που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, να αποστείλουν ηλεκτρονικά  τα τιμολόγιά τους μαζί με υπεύθυνη δήλωση δια του www.gov.gr στην οποία θα αναφέρουν ότι θα αποστείλουν ταχυδρομικά το πρωτότυπο τιμολόγιο εντός του Ιουνίου 2020 στα γραφεία του ΟΠΙ (Μετσόβου 5, Αθήνα 106 82), αναγράφοντας υποχρεωτικά στο φάκελο «σε αντικατάσταση ηλεκτρονικού αντιγράφου τιμολογίου». Διευκρινίζουμε ότι μόνον όσοι θα έχουν στείλει ηλεκτρονικά το τιμολόγιό τους έως και την 29η Μαΐου 2020, έχουν την υποχρέωση να στείλουν ταχυδρομικά το πρωτότυπο στον ΟΠΙ.

 

Το Τμήμα Μελών είναι στη διάθεση των δικαιούχων για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη συμπλήρωση των στοιχείων στα τιμολόγια.

 

Μετά την 30η Μαΐου 2020, η ΕΥΕΔ θα προχωρήσει στις απαραίτητες εκκαθαρίσεις και αντιλογισμούς προκειμένου να αποδώσει τα δικαιώματα στην Ένωση Δημιουργών ΕΔΕΜ, η οποία με τη σειρά της θα συνεχίσει τη διαδικασία των πληρωμών για τα ανεξόφλητα δικαιώματα, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, για όσους δικαιούχους από την ΕΥΕΔ δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία χρειαστείτε, οι δικαιούχοι μπορούν να καλούν στο 211 0161004 (κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης που θα ισχύσει για την περίοδο των πληρωμών) ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση  members@eyed.gr

 

Ο Προσωρινός Διαχειριστής

Θεόδωρος Κωνσταντακόπουλος